• OUDJAARSDAG GEOPEND VAN 10:00 - 17:00 UUR
  • PROFITEER NU NOG VAN DE HUIDIGE PRIJZEN VAN 2022; wacht niet te lang met bestellen!
service text

Advies over ovens

Op zoek naar een nieuwe oven? Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. Hieronder kunt u de belangrijkste zaken vinden waar u op moet letten, zoals maten, inbouwmaten en handige ovenfuncties.

Waar let ik op bij het kopen van een oven?

Het eerste waar u op moet letten bij het aanschaffen van een oven is de hoogte van de oven. Dit kan een hoogte zijn van 45 cm of 60 cm. Daarnaast is de positie van uw oven in uw keuken ook belangrijk. Als de diepte maximaal 30 cm is, dan is de oven zowel in te bouwen in een hoge kast, onder het aanrechtblad als een bovenkast. Wanneer de diepte meer is dan 30 cm is het niet mogelijk om de oven in te bouwen in een hoge kast.

Maten en inbouwmaten

Let bij aanschaf op zowel de buitenmaten als de inbouwmaten (nismaten). Op de productpagina’s staan er in de meeste gevallen een maatschets welke u dient aan te houden.

Breedte: als u kijkt naar de breedstes, dan komt 60 cm breed  het meest voor
Daarnaast kunt u kiezen uit een 90 cm brede oven en een enkele keer 75 cm breed.

Handige ovenfuncties:

Hetelucht: warme lucht wordt door de gehele oven geventileerd. Bakken op meerdere niveaus is mogelijk en u kunt op lagere temperaturen bakken. Het voordeel hiervan is dat gerechten minder snel zullen aanbranden

Boven- en onderwarmte: ook wel conventioneel genoemd, ideaal voor het bakken van een cake of taart

Grillfunctie: handig voor het grillen van bijv. een stuk vlees of vis

Slowcooking: langzaam garen op lage temperatuur voor de bereiding van bijv. een mals en sappig stuk vlees

Deegrijsfunctie: zorgt ervoor dat uw brood voller en luchtiger uit de oven komt

Pizzastand: voor heerlijke Italiaanse pizza’s met knapperige bodems

Regenereren: Opnieuw opwarmen van uw gerechten.

SousVide: kook als een masterchef door uw gerechten gevacumeerd te bereiden voor een heerlijke smaaksensatie!

SoftClose: deze functie zorgt ervoor dat de ovendeur altijd zacht en netjes sluit

Telescopische rails: sommige ovens beschikken over telescopische rails, zo kunt u uw roosters/ bakblikken eenvoudig in- en uittrekken.

Bediening

De luxere ovens zijn voorzien van een FullTouch kleurendisplay, echter kunt u ovens ook gemakkelijk bedienen met een Touchdisplay en zelfs draaiknoppen. Bekijk zelf wat u handig en mooi vindt in uw keuken

Stoomfuncties in een oven?

Budgetplan Keukens heeft drie verschillende stoomovens: 

stoomovens, ovens waarbij u stoom kunt toevoegen aan uw gerechten

Combi-stoomovens: hiermee kunt u volledig uw gerechten bereiden met stoom, ideaal voor uw pasta of groenten. Zowel 100% bakken met stoom, als slechts het toevoegen van stoom aan uw gerechten.

AddedSteam/ PulseSteam/ Stoom toevoegen:

Voeg stoom toe in de oven tijdens de bereiding van uw gerechten, door de combinatie van hitte en stoom krijgen uw gerechten een krokante gouden korst en blijven mals.

FullSteam/ 100% stoomfunctie:

Volledig uw gerechten bereiden met stoom, ideaal voor uw pasta of groenten.   

Reinigingsfuncties in ovens

Pyrolyse:

Een zelfreinigingsfunctie die veel werk uit handen neemt door op hoge temperatuur vuil en vetresten te verwijderen. 

EasyClean emaille:

Eenvoudig te reinigen ovenruimte dankzij Easy-to-Clean email en neerklapbaar grillelement. Het verschil met Pyrolyse is dat 

Katalytische ovenwanden:

Sommigen ovens zijn voorzien van katalytische ovenwanden. Dit kan enkel de achterzijde van de oven zijn, de zijkanten of zowel zijkanten als achterkant in de oven. Deze ovenwanden zijn zeer gemakkelijk te reinigen na gebruik of na een speciaal reinigingsprogramma (mits aanwezig).

Eigenschappen Siemens studioLine Ovens en Magnetrons

activeClean® pyrolyse: uw oven reinigt zichzelf
Een pyrolitisch reinigingssysteem die hoge temperaturen gebruikt om resten van gemaakte gerechten tot as te veranderen. Na het programma hoeft U alleen maar een doekje door de ovenruimte te halen.

ecoClean katalyse: terwijl u bakt, reinigt uw oven zichzelf
Een katalistisch reinigingssysteem waarbij de wand zichzelf automatisch reinigt terwijl de oven in gebruik is.

Kerntemperatuurmeter: voor de beste braad resultaten
De innovatieve kerntemperatuurmeter meet met behulp van 3 meetpunten de kerntemperatuur van uw gerechten.

Telescooprails
Met de telescoop rails met stopfunctie schuift u uw bakblikken, braadsledes en roosters veilig en makkelijker in- en uit de oven.

fullSteam: bakken met 100% stoom in plaats van vet of olie
De 100% stoomfunctie zorgt voor perfecte groenten, vlees en aardappelen, zonder dat daarbij smaak, kleur of vitaminen verloren gaan. Doordat er geen olie of vet aan te pas komt, is het eindresultaat niet alleen bijzonder smakelijk, maar ook nog eens erg gezond.

pulseSteam: in een handomdraai krokante en sappige gerechten
Met de pulseSteam-functie maakt u in een handomdraai perfect krokante en sappige gerechten. Tijdens het bakproces wordt automatisch stoom toegevoegd. De ovenruimte van de ovens met fullSteam als ook met pulseSteam heeft Siemens vergroot door het waterreservoir achter het bedieningspaneel te plaatsen. Zo passen ook grote ovenschalen in uw oven. De breedte van de ovenruimten van zowel onze 60 als 45 cm hoge ovens zijn nu gelijk aan elkaar. Bakplaten wisselt u gemakkelijk uit.

bakingSensor: uw oven weet wanneer uw gerecht klaar is
Met de bakingSensor weet uw oven zelf wanneer het gerecht klaar is. U hoeft het gerecht alleen nog maar in de oven te plaatsen. Door de innovatieve sensortechnologie voert uw oven het bakproces automatisch uit.

4D hetelucht: voor een perfect bakresultaat
Waar u uw gerecht ook in uw oven plaatst, u heeft altijd een perfect bakresultaat.

cookControl Plus: Vooraf ingestelde programma’s garanderen de beste resultaten voor talloze gerechten
Kies het gerecht dat u wilt bereiden en de cookControl Plus-functie geeft direct de aanbevolen instellingen aan voor het perfecte bakproces.

Koken met cookControl is een kwestie van kiezen: met diverse automatische programma‘s is een perfect resultaat eigenlijk altijd gegarandeerd. U selecteert gewoon het juiste programma, voert het gewicht in en stelt uw voorkeur in (bijvoorbeeld medium of rare). De oven doet de rest en u heeft er geen omkijken meer naar. De cookControl Plus-functie geeft direct de aanbevolen instellingen aan voor het perfecte bakproces. Hierdoor wordt het beste resultaat voor de vele gerechten bereikt, die zijn voorgeprogrammeerd in cookControl Plus.

Halogeen, LED en MultiLED verlichting: elk gerecht in mooi helder licht

TFT fullTouch kleur en grafisch display en TFT-display: duidelijk overzicht, heldere kleuren en een intuïtieve bediening
Alle iQ700 ovens hebben een TFT-display: groot formaat, mooie kleuren, scherp contrast en hoge resolutie. Overzicht houden was nog nooit zo gemakkelijk. Dankzij de eenvoudige menustructuur navigeert u op gevoel. U heeft volledige controle. Er zijn drie verschillende TFT-displays, afhankelijk van welke ovenlijn u kiest. Het mooie? Welke ovenlijn u ook kiest, alles is combineerbaar. Als uw oven is uitgeschakeld, ziet u alleen de designlijn en de bedieningsknop.

Vragen?

Mocht u nog meer vragen hebben over een oven of twijfelen aan de maten van uw huidige oven / nieuwe oven, neem dan gerust contact met ons op!

Back to top