• OUDJAARSDAG GEOPEND VAN 10:00 - 17:00 UUR
  • PROFITEER NU NOG VAN DE HUIDIGE PRIJZEN VAN 2022; wacht niet te lang met bestellen!
service text

Advies over vriezers

Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een vriezer?

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden tot het plaatsen van een vriezers. Deze vriezers/ diepvrieskasten zijn er in diverse maten (denk aan breedte en hoogte). Als u niet veel plek heeft kunt u ook overwegen om een tafelmodel vriezer of mini-vriezer aan te schaffen.

Inbouw:

Inbouwvriezers worden geplaatst in een keukenkast. De vriezer zit op deze manier achter een keukenkast en wordt dus netjes weggewerkt in uw keuken.

Vrijstaand:

Vrijstaande vriezers kunt u plaatsen waar uw wilt. Let wel bij het plaatsen van een vrijstaande vriezer op de omgevingstemperatuur. Deze mag niet te koud zijn, anders stopt de vriezer met functioneren.

Onderbouw:

Onderbouw koelkasten zijn alleen geschikt voor montage onder het aanrechtblad, tussen twee keukenkasten.

Deur-op-deursysteem of het sleepdeursysteem?

Net als bij de koelkasten zijn er bij vriezers twee montage systemen: het deur-op-deursysteem en het sleepdeursysteem. Met een sleepdeursysteem gaat de deur open en dicht door de deurgeleider en zit de deur niet direct op de koelkast. Bij een deur-op-deursysteem zit de meubeldeur wel direct op de koelkast. Een koelkast met deur-op-deursysteem is meestal 56 cm breed, terwijl een koelkast met sleepdeursysteem 54 cm breed is.

Vriezer functies 

Als u kiest voor een vriezer/ vrieskast, dan is het verstandig om te bekijken welke functies u handig vindt. NoFrost! zorgt ervoor dat u het vriesgedeelte nooit meer hoeft te ontdooien, doordat rijpaanslag wordt tegengegaan. Met de LowFrost technologie wordt proces ook tegengegaan, dit zorgt ervoor dat u het vriesgedeelte minder snel hoeft te ontdooien. Het ontdooiproces en het schoonmaken verloopt sneller en eenvoudiger.

Een snelvriesfunctie zorgt ervoor dat u snel uw levensmiddelen kunt invriezen, ideaal  wanneer u snel verse boodschappen wilt invriezen. Klaar met het inruimen van uw levensmiddelen? Sluit de vries deur altijd zacht en netjes met SoftClose. Hiermee sluit automatisch bij een openingshoek kleiner dan 25 a 30 graden.

Daarnaast is het handig om te kijken naar het geluidsniveau. Een vriezer/ vrieskast tot 42 dB is relatief stil.

Back to top