• OUDJAARSDAG GEOPEND VAN 10:00 - 17:00 UUR
  • PROFITEER NU NOG VAN DE HUIDIGE PRIJZEN VAN 2022; wacht niet te lang met bestellen!
service text

Advies over vaatwassers

Waar let ik op bij het kopen van een vaatwasser?

Bij het aanschaffen van een vaatwasser is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, zodat deze perfect in uw keuken past en aan uw wensen voldoet. Op deze adviespagina vindt u de belangrijkste informatie over vaatwassers. Hieronder hebben wij een aantal punten omschreven waaronder; verschillende typen vaatwassers, maten/inbouwmaten en vaatwasserfuncties. Zo vindt u de juiste vaatwasser welke bij u past!

1. Afmetingen

Vaatwassers zijn in het algemeen leverbaar in 60 en 45 cm breed en plaatst u i.p.v. het keukenkastje onder uw aanrechtblad dit in tegenstelling wat nog wel eens wordt gedacht dat de afwasautomaat in het kastje wordt gemonteerd.

Mocht het zo zijn dat uw vaatwasser op hoogte in een kast is ingebouwd, kunt u kiezen voor een 55 cm brede vaatwasser

Let ook op de hoogte, we kennen doorgaans twee verschillende inbouwhoogtes

Laag/ normaal model: de hoogte van een laag model vaatwasser is instelbaar van 81,5 cm tot 87,5 cm d.m.v. verstelbare poten

Hoog model: de hoogte van een hoog model vaatwasser is instelbaar van 86,5 cm tot 92,5 cm, d.m.v. verstelbare poten
SN

Laag/ normaal model vaatwasser

Hoogte: 81,5 - 87,5 cm

SX

Hoog model vaatwasser

Hoogte: 86,5 - 92,5 cm

2. Verschillen in vaatwassers, welk type kiest u?

Volledige integreerbare vaatwassers (inbouw)

Wanneer u kiest voor een volledig integreerbaar model wordt de vaatwasser volledig aan het zicht onttrokken: u monteert het deurpaneel van uw keuken in zijn geheel op de vaatwasser

Half integreerbare vaatwassers (inbouw)

Bij half integreerbare vaatwassers monteert u tevens een deurpaneel op de vaatwasser, echter het bedieningspaneel blijft zichtbaar.

Onderbouw vaatwassers

Geen deurpaneel? Kies dan voor een onderbouw model. Hierbij hoeft er geen deurpaneel worden gemonteerd.
Een onderbouw vaatwasser monteert u onder het aanrechtblad, tussen twee keukenkasten.

Vrijstaande vaatwassers

De naam zegt het al, vrijstaande vaatwassers geven u de vrijheid om de vaatwassers te plaatsen waar u wilt.

 

 

 

volledig

Volledig integreerbaar (inbouw)

half

Half integreerbaar (inbouw)

vrijstaand

Vrijstaand

Onderbouw

Onderbouw

3. Handige vaatwasser functies

Een vaatwasser zorgt ervoor dat u na het eten geen gedoe meer heeft met afwassen in de keuken. Plaats al uw borden, bekers, bestek en pannen in de vaatwasser en met een druk op de knop reinigt de vaatwasser uw vaat vanzelf. Vaatwassers hebben verschillende programma's en functies die het leven gemakkelijker maken en tijd besparen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal handige vaatwasser functies en wat ze precies doen.

VarioSpeed (Plus):

Een optimaal schone en droge vaat in de helft van de tijd. Sommige vaatwassers hebben een functie die zelfs 3 keer zo snel reinigt!

Home Connect:

Beheer uw WiFi-apparaten met Home Connect. Zo bedient u uw vaatwasser vanaf een afstand met een speciale App voor uw smartphone/ tablet.

Glas Programma:

Zo komen uw glazen blinkend uit de vaatwasser.

Snel Programma:

Bespaar op water en energie met een snel programma.

Intensief Programma:

Zitten er veel voedselresten op de borden, glazen en het bestek geplakt? Kies dan voor het intensieve vaatwasprogramma dat de vaat na een voorspoelprogramma reinigt, spoelt en droogt (op ongeveer 70°C). Ideaal voor het afwassen van pannen of keukengerei die erg lastig zijn om af te wassen.

AquaStop:

Een aquastop of waterslot is een beveiligingsklep die de watertoevoer naar een waterverbruikende machine afsluit als er lekkage wordt vastgesteld: garantie tegen lekkage en waterschade!

Besteklade (Vario/ Flex besteklade):

Een aparte besteklade bovenin de vaatwasser maakt het in- en uitruimen een stuk makkelijker. Het bespaart ruimte en het bestek blijft netjes op zijn plek en komt het er schoner uit.

Derde sproeiarm:

Een derde sproeiarm zorgt voor een nog schoner resultaat.


Vragen?

Mocht u nog meer vragen hebben over een vaatwasser of twijfelen aan de maten van uw huidige vaatwasser/ nieuwe vaatwasser, neem dan gerust contact met ons op!


Back to top