Koel-Vrieskasten

Goedkope koelkasten

Op zoek naar een goedkope vrijstaande of inbouw koelkast? Bij Budgetplan hebben we een ruim aanbod koelkasten, vriezers, wijnkasten en koelvriescombinaties van topmerken zoals: Liebherr, AEG en Whirpool.

Goedkope koelkasten online

Bekijk ons aanbod online in onze webshop of kom langs in onze winkel om ons ruime aanbod te bekijken. Wij helpen u graag!

Lees meer Lees minder

Koelkasten
Budgetplan keukens biedt u een ruime selectie in verschillende soorten en maten koelkasten aan, deze zijn ook leverbaar als koelvries combinatie waarbij het vriesgedeelte gescheiden is van het koelgedeelte, of als dubbeldeurs koelkast waarbij het vriesgedeelte aan de bovenzijde zit.

Verskoel zones
Sommige koelkasten of koelvries combinaties zijn daarnaast nog eens voorzien van een verskoelzone of BioFresh zone. In deze koelladen kunt u groente, fruit, vis of vlees tot 3 keer langer vers houden, smaak, kleur, vitaminen en voedingsstoffen blijven hierdoor langer behouden. Deze techniek, afkomstig uit de tuinbouw, zorgt voor een optimaal klimaat waarbij temperatuur en luchtvochtigheid zodanig worden gereguleerd. Hierdoor ontstaat er een perfect klimaat. Een voordeel hiervan is dat u niet meer zo vaak boodschappen hoeft te doen en ook voedsel weggooien verleden tijd is!

Van het voedsel dat we weggooien bestaat ruim 40% uit vlees, vis, kaas, zuivel, groente en fruit. Wanneer deze levensmiddelen langer houdbaar blijven, hoeft er minder te worden weggegooid en kunt u ieder jaar naar schatting zo'n € 150,- besparen! Budgetplan keukens biedt u een ruime selectie Liebherr koelkasten met verskoelzones of BioFresh zones aan. Hieronder vindt u een filmpje over een voorbeeld van zo'n Verskoel zone; de hydroFresh zone van Siemens;

NoFrost!
Koelkasten voorzien van een vriesgedeelte met NoFrost techniek hebben als voordeel dat er geen rijpvorming meer kan ontstaan op uw diepvriesproducten. Deze techniek biedt als voordeel dat uw geen tijd meer hoeft te besteden aan het ontdooien van de vriezer. Maar wist u ook dat uw producten sneller ingevroren worden, wat de houdbaarheid weer ten goede komt. Hieronder vindt u een filmpje van Siemens over de NoFrost functie;

De verschillende soorten koelkasten
Budgetplan verkoopt de diverse soorten koeloplossingen; Inbouw koelkasten, inbouw koel vriescombinaties, Onderbouw koelkasten, Vrijstaande koelkasten, Wijnkoelers, Side by side koelkasten, Tussenbouw koelkasten, Tafel model koelkasten en Diepvriezers.

  • Inbouw koelkasten

Een inbouw koelkast is een koelkast die volledig uit het zicht wordt onttrokken doordat deze verdwijnt achter uw keukendeur. Inbouw koelkasten kunnen op 3 verschillende manieren worden gemonteerd: het deur-op-deur systeem, het sleepdeur systeem en door middel van decorpanelen. Bij deur op deur montage wordt de meubeldeur van uw keuken direct gemonteerd op de koel of vrieskast, terwijl bij sleepdeur montage de deur door middel van sleepdeur geleiders wordt gemonteerd. Een ouder systeem wat niet meer zo veel voorkomt,  is montage door middel van decorpanelen. Hierbij is de koelkast voorzien van een aluminium decorlijst waarachter een dun paneel wordt geschoven. Hieronder vindt u 2 video’s waarbij het verschil tussen het deur-op-deur systeem en het sleepdeur systeem bij inbouw koelkasten nog eens duidelijker kunt zien.

Deur-op-deur montage:

Sleepdeur geleiding:

  • Onderbouw koelkasten

Een onderbouw koelkast of -diepvriezer is, door de hoogte van maximaal 82 cm, geschikt om onder een werkblad te schuiven en door zijn verstelbare poten aan te passen aan de hoogte van het werkblad. Door het toepassen van een ventilator wordt de warme lucht die achter het apparaat ontstaat via de plint onder uw keuken afgevoerd. Een onderbouw koelkast of -diepvriezer heeft een ventilatierooster vooraan in de sokkel van het toestel.

  • Vrijstaande koelkasten

Een vrijstaande koelkast is een koelkast die vrij te plaatsen is in uw keuken of bijkeuken en kan een echte design eyecatcher zijn! U kunt hierbij denken aan een reguliere koelvries combinatie of aan een prachtige design koelkast of koelvries combinatie van bijvoorbeeld het merk Smeg die in diverse prachtige kleuren beschikbaar zijn. Via deze link vindt u het overzicht van de prachtige vrijstaande koelkasten en koel vriescombinaties van Smeg  https://www.budgetplan.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=smeg+fab

  • Wijnkoelers

Een wijnbewaarkast of wijnklimaat kast is een koelkast speciaal bedoeld voor het koelen of opslaan van wijn. Hierdoor blijft de temperatuur, en dus de kwaliteit van de wijn, in perfecte conditie. Een wijnbewaarkast is met name geschikt om grote hoeveelheden wijn te koelen of te bewaren om zo de wijn te laten rijpen of eenvoudig op de juiste temperatuur te brengen. Een wijnklimaatkast is meer geschikt om de wijnen op het juiste klimaat te bewaren, zodat u deze direct kunt serveren. Sommige wijn kasten zijn zelfs voorzien van 2 of 3 apart regelbare klimaat zones, zodat u tegelijkertijd zowel witte als rode wijn kunt bewaren. De wijnkoelers kunnen we ook onderverdelen in diverse verschillende soorten, er zijn zowel inbouw varianten als tussenbouw, vrijstaande of onderbouw varianten verkrijgbaar.

  • Side by side koelkasten

Wanneer u over meer inhoud zou willen beschikken, kiest u dan voor een Side-by-side koelkast. Deze Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder door de grotere inhoud, het design en luxe extra’s zoals bijvoorbeeld een ijs dispencer of een HomeBar. Deze vrijstaande koelkasten zijn voorzien van een diepvriezer en koelkast in één kast, met 2 aparte compartimenten en 2 aparte deuren, zodat er enorm veel ruimte ontstaat.

  • Tussenbouw koelkasten

Voor een perfecte design keuken bied Budgetplan een grote selectie tussenbouw koelapparatuur. Een tussenbouw koelkast wordt niet in een kast ingebouwd, maar tussen twee of meerdere kasten geplaatst. Door verschillende koeloplossingen naast elkaar te plaatsen (zoals een koeler, wijnklimaatkast of diepvrieskast) ontstaat er een professionele koeloplossing.

  • Tafelmodellen

Tafelmodel koelkasten zijn vrijstaande koelkasten die ideaal zijn wanneer u weinig ruimte heeft of weinig ruimte nodig heeft voor een koelkast. Tafelmodel koelkasten zijn verkrijgbaar in zowel koelkasten als vrieskasten en kunnen ook ideaal zijn voor éénpersoons huishoudens of studenten. Tafel model koelkasten kunnen tegenwoordig ook in vrolijke kleuren geleverd worden.

  • Diepvriezers

Indien u niet genoeg heeft aan een geïntegreerd vriesvak in een koelkast of een apart vriesgedeelte in een koelvries combinatie of gewoon liever een aparte diepvriezer wilt, kunt u bij Budgetplan kiezen voor diverse maten diepvriezers. De diepvriezers bieden wij aan in diverse verschillende soorten, wij leveren zowel inbouw varianten als tussenbouw, vrijstaande, tafelmodellen of onderbouw varianten.