• OUDJAARSDAG GEOPEND VAN 10:00 - 17:00 UUR
 • PROFITEER NU NOG VAN DE HUIDIGE PRIJZEN VAN 2022; wacht niet te lang met bestellen!
service text

Inbouw ovens

Op zoek naar een inbouw oven? Inbouw ovens zijn er bij Budgetplan Keukens van verschillende bekende merken met diverse handige ovenfuncties. Let bij aanschaf van een inbouw oven altijd goed op de (inbouw)hoogte: kies uit 45 cm hoog of 60 cm hoog. Eerder op zoek naar een inbouw combimagnetron met (magnetron) opwarmfuncties? Bekijk hier alle inbouw combimagnetrons.

Lees verder
Welke (nis)hoogte zoekt u?
 • ± 45 cm hoog
 • ± 60 cm hoog
Welke breedte zoekt u?
 • ± 60 cm breed
 • ± 90 cm breed
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Komt u er niet uit?

Telefonisch contact

Bel direct: 0180-442322

Bel direct: 0800-4030200

Klantenservice gesloten

Inbouw oven kopen?

Bij een nieuwe keuken hoort natuurlijk een nieuwe inbouw oven. Bij Budgetplan vind u alleen inbouw ovens van topmerken als AEG, Bosch, Siemens en Neff. Daarnaast bieden wij allerlei verschillende soorten inbouw ovens:

 • Inbouw oven met hetelucht: Bij de hete lucht inbouw oven wordt de warmte gecirculeerd, waardoor de warme lucht gelijkmatig wordt verdeeld in de oven.
 • Inbouw combi-stoomoven: Dit type inbouw oven kan ook gebruikt worden om maaltijden of ingrediënten te stomen.
 • Inbouw oven conventioneel: Een conventionele oven heeft verwarmingselementen aan de boven- en onderkant, waardoor er een gelijke warmteverdeling is door de gehele oven.
 • Inbouw combi-oven: Deze inbouw oven kan ook als magnetron gebruikt worden en zijn 60 cm hoog.

Populaire inbouw ovens

Het kan knap lastig zijn om de juiste inbouw oven te kiezen. Inmiddels kunt u uit veel verschillende merken, soorten, kleuren en groottes kiezen. Om u het iets makkelijker te maken hebben we 3 populaire inbouw ovens uitgelicht:

 • AEG BEB351010M: Deze hetelucht oven van AEG is ideaal als u een echte bakker bent. De oven beschikt over 8 verschillende verwarmingsfunctie zoals pizzafunctie, grill, ontdooifunctie en plus steam. Daarnaast kunt u door de ringweerstand gelijkmatig op wel 3 verschillende niveaus in de oven bakken, zodat u gerechten niet omstebeurt in de oven hoeven. En met de SteamBake functie zorgt u ervoor dat elk brood, taart of cakeje niet alleen heerlijk smaakt, maar ook de knapperige korst heeft die u zoekt.
 • Siemens HB835GTB1: Als u het maximale zoekt dat een inbouw oven te bieden heeft, zit u bij Siemens goed. De Siemens HB835GTB1 is een standaard formaat 60 cm bij 60 cm inbouw oven met maar liefst 13 verschillende ovenstanden. De oven beschikt over onder andere een 4D hetelucht functie waar 2 ventilatoren zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de hete lucht, waardoor er met nog meer precisie u gerechten worden verwarmd in de oven. Ook beschikt de Siemens HB835GTB1 over een geïntegreerd reinigingssysteem, dat zelfreinigend is. Het schoonmaken van de oven is nog nooit zo makkelijk geweest.
 • Bosch HBG8755S1: Deze RVS oven van Bosch mag er ook zeker wezen. De Bosch HBG8755S1 beschikt over verschillende handige functies die het gebruik van de oven nog makkelijker maken. De functie Auto Pilot 10 zorgt ervoor dat u met een eenvoudige druk op de knop elk gerecht perfect uit de oven komt. U kiest simpelweg 1 van de 10 programma’s, stelt het gewicht van uw gerecht in en de Auto Pilot doet de rest. Maar dat is nog niet alles, de Bosch HBG8755S1 beschikt ook over een pyrolyse zelfreinigingsprogramma, waardoor u niet meer een gigantische vieze oven meer hebt en u niet meer met chemische producten de oven hoeft schoon te maken. 

Voordelen van een Inbouw oven

Inbouw ovens zijn niet meer weg te denken uit de keuken, maar waarom eigenlijk? Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst, zoals de naam al doet zeggen, is de oven ingebouwd in de kast. Hierdoor bespaart u ruimte op uw aanrecht. Daarnaast beschikken inbouw ovens over meer en geavanceerdere functies dan andere type ovens. Een ander voordeel is dat de inbouw ovens vaak worden gemonteerd bij het aanschaffen van een nieuwe keuken, waardoor u de oven op ooghoogte kunt plaatsen en niet meer moet bukken of juist op een verhoging staan om uw gerechten uit de oven te halen. Daarnaast bieden wij bij Budgetplan voornamelijk energiezuinige inbouw ovens. Hierdoor heeft u niet alleen een energiezuinige inbouw oven die goed is voor uw portemonnee, maar verbruikt de oven ook minder energie dat beter is voor het milieu.

Belangrijke info over de inbouw oven

Wat is een inbouw oven

Een inbouw oven is ontwikkeld om gemakkelijk te worden geïntegreerd in de keuken. Dit kan bijvoorbeeld in de keukenkasten of een extra behuizing. De naadloze integratie van de inbouw oven in de keuken zorgt ervoor dat de ruimte in de keuken optimaal wordt benut en de keuken zelf er netjes en strak uit ziet.

Installatie

De meeste van onze inbouw ovens worden geleverd met montage materiaal voor een goede en veilige installatie. Ook moet u op een aantal dingen letten voordat de oven wordt geïnstalleerd. Schakel de stroom in de keuken voor de installatie uit. Controleer goed of de afmetingen kloppen van waar de oven geplaatst gaat worden. Sluit de oven aan op het voor de oven bestemde stopcontact. Plaats en bevestig de oven met het geleverde montage materiaal. Controleer of alles goed vast zit en de oven goed waterpas staat. Test vervolgens de oven en als alles goed werkt is de oven klaar voor gebruik. 

Voor nog meer advies over onze ovens kunt u kijken op de pagina ‘Advies over ovens’. 

Garanties

Op alle inbouw ovens krijgt u bij ons standaard 2 jaar fabrieksgarantie en service, tenzij anders aangegeven door de fabrikant. Bij sommige fabrikanten krijgt u extra garantie door het product te registreren bij de fabrikant. Deze garantie registraties lopen niet via Budgetplan. 

Heeft u meer vragen over de service en garantie? Kijk dan op onze pagina ‘Service & Garantie

Back to top