• OUDJAARSDAG GEOPEND VAN 10:00 - 17:00 UUR
  • PROFITEER NU NOG VAN DE HUIDIGE PRIJZEN VAN 2022; wacht niet te lang met bestellen!
service text

Advies over afzuigkappen

Waar dient u op te letten bij het kopen van een afzuigkap?

Bij de aanschaf van een afzuigkap moet u letten op een aantal zaken zoals recirculatie/ luchtafvoer, afzuigvermogen, soort afzuigkap en de montage. Verder hebben afzuigkappen verschillende handige functies.

Recirculatie of luchtafvoer?

Recirculatie betekent niets anders dan gebruik zonder afvoer naar buiten. Omdat u geen gebruik maakt van een afvoer naar buiten heeft u wel een koolstoffilterstartset of koolstoffilters nodig. LET OP: een koolstoffilterstartset of losse filters worden in de meeste gevallen NIET meegeleverd bij een afzuigkap. Elk merk en model heeft een ander set nodig. In de meeste gevallen kunt u in een productpagina zien welk filter u nodig heeft. Zo niet, kom dan langs in de winkel of neem contact met ons op!

CleanAir:

Met CleanAir maakt u ook gebruik van recirculatie (geen afvoer naar buiten). CleanAir neutraliseert dankzij een groot, schuin oppervlak van het speciale CleanAir filter tot 95% van alle geuren en laat alleen pure, frisse lucht achter. U kunt het zien als een efficiënter recirculatie systeem in vergelijking met de traditionele recirculatie startsets/ filters. 

Regenereerbare koolstoffilters/ regenereerbare startsets:

Koolstoffilters moet u om de zoveel tijd vervangen, afhankelijk van het gebruik. Echter als u kiest voor een regenereerbaar koolstoffilter(startset) hoeft u de filters veel minder vaak te vervangen. Regenereerbare oplossingen gaan maar liefst tot 10 jaar mee voor een optimaal resultaat van uw afzuigkap!

startset

Voorbeeld van een complete koolstoffilter startset. Niet altijd standaard meegeleverd bij een afzuigkap!

cleanair regenereerbaar

Voorbeeld van een regenereerbare set. Niet altijd standaard meegeleverd bij een afzuigkap!

filter

Voorbeeld van een set losse filters. Deze kan in een set van 2 stuks komen of enkele stuks. Per merk zien filters er anders uit.

Soorten afzuigkappen

Budgetplan Keukens heeft een breed assortiment afzuigkappen:

Kookplaten met afzuigsysteem: dit is één van de laatste technologieën en combineert een inductiekookplaat met een ingebouwde afzuiging. Zo heeft u geen last meer van een afzuigkap boven uw kookplaat. Dit is niet alleen handig en effectief, maar zorgt ook nog eens voor extra designvolle keuken.

Wandafzuigkap: wordt gemonteerd u tegen de wand boven uw kookplaat.

Eiland afzuigkap: wordt gemonteerd boven uw kookeiland/ eiland keuken.

Inbouw unit: wordt gemonteerd in een kast of schouw.

Integreerbare afzuigkap: wordt gemonteerd tussen twee keukenkasten.

Onderbouw afzuigkap: deze wordt gemonteerd onder uw keukenkast, boven een kookplaat. Een onderbouw afzuigkap heeft geen inbouwmaten, maar enkel buitenmaten.

Plafondunit: deze wordt gemonteerd in het plafond en wordt zo mooi weggewerkt, dat enkel de onderzijde te zien is. Een plafondunit wordt geleverd met afstandsbediening.

Vlakscherm afzuigkap: een vlakscherm afzuigkap kenmerkt zich doordat het een uittrekbaar scherm heeft. Bekijk goed of de vlakschermkap die u wilt beschikt over een front. In sommige gevallen moet u zelf een eigen front monteren op een vlakscherm afzuigkap, zodat deze een mooi geheel vormt in uw keuken.

Downdraft: een downdraft is een luxe afzuigkap die u tevoorschijn kunt halen wanneer u dat wilt. De afzuigkap verdwijnt namelijk uit het zicht als u niet aan het koken bent en wordt weggewerkt in uw keukenblad. Uw kookplaat plaatst u dus vlak voor een downdraft voor een optimaal resultaat en staat ook nog eens fraai in uw keuken.

Back to top