• OUDJAARSDAG GEOPEND VAN 10:00 - 17:00 UUR
  • PROFITEER NU NOG VAN DE HUIDIGE PRIJZEN VAN 2022; wacht niet te lang met bestellen!
service text

Advies over magnetrons

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een magnetron?

Er zijn aantal eigenschappen waar u op moet letten bij de aanschaf van een magnetron. Zo is het belangrijk dat u weet wat de afmetingen zijn op de gewenste plek van uw magnetron. 

Maten en inbouwmaten

De hoogte van een magnetron is vaak 38, 45 of 60 cm. 

Let bij aanschaf op zowel de buitenmaten als de inbouwmaten (nismaten). Op de productpagina’s staan er in de meeste gevallen een maatschets welke u dient aan te houden.

Het eerste waar u op moet letten bij het aanschaffen van een oven is de hoogte van de oven. Dit kan een hoogte zijn van 45 cm of 60 cm. Daarnaast is de positie van uw oven in uw keuken ook belangrijk. Als de diepte maximaal 30 cm is, dan is de oven zowel in te bouwen in een hoge kast, onder het aanrechtblad als een bovenkast. Wanneer de diepte meer is dan 30 cm is het niet mogelijk om de oven in te bouwen in een hoge kast. 


Verschillende type magnetrons, welke past bij u?

Vrijstaande magnetron

Budgetplan Keukens heeft een klein aantal vrijstaande magnetrons. Deze magnetrons kunt u los op uw aanrechtblad plaatsen wanneer u geen ruimte heeft om de magnetron in te bouwen.


Inbouw magnetron 

Een inbouwmagnetron wordt ingebouwd in een hoge- of bovenkast of onder het aanrecht. 

Hiermee krijgt de keuken een strakke look en staat de magnetron niet in de weg. Inbouwmagnetrons hebben net als solomagnetrons alleen de beschikking over magnetronfuncties. Let bij inbouwmagnetrons wel op de ruimte die het nodig heeft voor ventilatie.


Combimagnetron

Een combimagnetron is een combinatie van een magnetron met ovenfuncties zoals hetelucht. Bekijk per model van welke extra ovenfuncties meer gebruik kunnen maken, zoals boven- en onderwarmte of een grillfunctie. Dit is per model anders.


Magnetron vermogens

Magnetrons beschikken over de meeste gevallen over meerdere vermogens. Magnetrons met een wattage van 900 tot 1.000 watt vallen onder een gemiddeld vermogen, genoeg om de meeste gerechten op te warmen, zoals pasta of een rijstgerecht.

Back to top