Budgetplan.nl maakt gebruik van cookies, zodat wij deze website nog persoonlijker voor u maken. Wanneer u verder gaat op onze website gaan wij ervan uit dat u het hier mee eens bent. - Meer weten? Bekijk onze cookiepagina - verberg deze melding

Advies over keukens

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een keuken?

Bij het kiezen van een keuken komen verschillende onderdelen kijken. Om u daarbij te helpen geven wij u een aantal tips om tot de perfecte keuken te komen.

Materialen

Een keuken bestaat altijd uit verschillende materialen. Alleen al bij het keukenblad kunt u kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn hieronder vermeld, met daarbij de belangrijkste eigenschappen:

  • Compositiesteen: samengeperst werkblad/ kunstmatige stenen werkblad
  • Keramiek: bestendig tegen krassen, zuren, vlekken en hitte. Het is een krachtig materiaal dat eenvoudig te onderhouden is.
  • Graniet: het werkblad is nooit 1 op 1 hetzelfde, makkelijk te combineren met andere materialen, waterafstotend en hygiënisch 
  • Multiplex: Watervast, goedkoper, geschikt voor vlakbouw tbv spoelbakken
  • Greenpanel: (Toplaminaat) = Besparen in je portemonnee, goedkoper (duurzaam alternatief voor multiplex)
  • Hpl kunststof

Laat u geholpen worden door een van onze keukenadviseurs voor een uitgebreidere uitleg over alle verschillende keukenmaterialen. Zo komt u samen tot uw droomkeuken!

Kastjes

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om keukenkastjes. Kies voor een strak design met keukenkastjes zonder greep. Deze keukenkastjes kunnen beschikken over een push to open systeem. Hiermee gaan uw keukenkastjes altijd zacht en netjes open en dicht.

Er is veel mogelijk als het gaat om kleuren voor uw keukenkastjes. Keukenkastjes met een hout-look, wit glazend of mat zwart, de keuzes zijn uitgebreid. Ook bij de keukenkastjes kunt u kiezen uit merken als Nolte, Ballerina, Cityline en Punto.

Opstellingen | Hoekkeukens, rechte keukens

De hoekvormen in uw huis bepalen de opstelling van uw keuken. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met een lange zijde en een korte zijde, ook wel een hoekkeuken genoemd. Door deze opstelling heeft u genoeg ruimte voor al uw snijwerk. Of kies voor een keuken met een U-vorm om veel opbergruimte te hebben en alles binnen handbereik te hebben. Wilt u een luxe look? Kies dan voor een keuken met kookeiland.

Stijlen

Bij Budgetplan Keukens bieden wij verschillende keukenstijlen aan. Moderne keukens hebben vaak strakke lijnen en hebben greeploze kasten. Industriële keukens hebben een stoere en robuuste look en is de keukenstijl van dit moment. Landelijke keukens, ook wel klassieke keukens genoemd, hebben een warme en knusse uitstraling. Zo hebben wij bij voor iedereen een stijl die bij hem past!

Back to top